שאלות נפוצות

doodle-2 doodle-1 doodle-1

כי במציאות עם שפע אדיר של איומי אבטחת מידע ותקיפות סייבר, הארגון צריך את ההגנות הנכונות, המתאימות והאיכותיות ביותר, אשר מוגדרות ומיושמות בצורה אופטימאלית. אפילו אם יש לכם מומחה אבטחת מידע וסייבר, בחינה כוללת של המערכות ע"י גוף מקצועי היא בהחלט משהו שרק יכול לשפר את המוכנות. ייעוץ אבטחת מידע והגנת סייבר בודק את איכות ותאימות המערכות הקיימות שלכם, מאתר חולשות ופרצות אבטחה ומספק המלצות אופרטיביות שלגמרי יכולות לחסוך לכם כסף ואת נזקי התקיפות.

למרות תפיסה די נפוצה, יש הבדל בין אבטחת מידע לסייבר. שני התחומים נוגעים להגנה (או תקיפה) של נתונים ומידע של ארגון, עסק או אדם. אך אירועי אבטחת מידע בכללותם עוסקים בכל סוגי המידע, גם דיגיטלי, גם אינטרנטי וגם פיזי כמו מסמכים. בעוד שסייבר עוסק בלעדית במרחבים הווירטואליים והדיגיטליים של מידע אינטרנטי, מערכות המחוברות לחומרה או תוכנה ממוחשבת ומידע על מערכות מחשוב ואמצעי אחסון דיגיטליים / מגנטיים. כמו כן, ניהול סיכוני אבטחת מידע נוגע גם לאופן הנגשת המידע והנתונים בארגון, הרשאות למידע וכיוצא באלו.

בהחלט כן! וזו מגמה שרק הולכת ומתחזקת מדי שנה, כאשר התוקפים הופכים מתקדמים ומורכבים יותר והיקף הניסיונות לתקיפות סייבר ולניצל פרצות אבטחת מידע בארגונים, עסקים וגם אנשים פרטיים רק הולך ועולה כל הזמן. רק שימו לב לכמה ידיעות חדשותיות נחשפתם בשנה האחרונה לגבי תקיפות סייבר ואירועי אבטחת מידע הפגעו בחברות ישראליות או אשר כוונו לגורמים ממשלתיים בישראל. רמת, כמות וסוגי איומי הסייבר ואבטחת המידע הם דאגה ממשית שלא הולכת להיעלם, לכן אתם חייבים להיות מוכנים ומוגנים בצורה האופטימאלית.

מה זה אבטחת מידע?

למרות שזהו מונח ששומעים המון כיום, מנהלים ועובדים רבים עדיין לא לגמרי יודעים מהי אבטחת מידע ברמה המעשית וגם ברמת ההגנה הנדרשת. בגדול, אבטחת מידע היא תחום נרחב ודינמי מאוד, העוסק בעיקר באמצעים, נהלים ומערכות טכנולוגיות ופיזיות לניהול והגנה על גישה, חשיפה, הוצאה, ציתות, שימוש, השמדה, שכפול או פגיעה בנתונים ומידע, לרוב ע"י גורמים לא ומרשים ובעלי כוונות זדוניות. כיום אבטחת מידע נוגעת בעיקר להיבטים הממוחשבים והדיגיטליים של נתונים ומידע ארגוני, עסקי ואישי

מה ההבדל בין בדיקת חדירות אפליקטיבית לבדיקת חדירות תשתיתית?

בדיקות חדירות הם אמצעי חשוב ומרכזי בבחינת המוכנות של ארגון לאיומי סייבר ולסיכוני אבטחת מידע, כאשר מדמים תקיפה ממשית על מערכות הארגון כדי לאתר ולהתריע על פרצות, כשלים וחולשות בהקשר של סיכוני אבטחת מידע. בדיקת חדירות אפליקטיבית היא ניסיון תקיפה וחדירה דרך אפליקציות רשת שאיתן הארגון עובד. בדיקת חדירות תשתיתית היא ניסיון תקיפה וחדירה דרך מערכות מחשוב ותשתיות תקשורת בארגון, למשל שרתים, מחשבים ספציפיים, מערכות מחוברות לאינטרנט וכו'.

מה מצב אבטחת המידע והסייבר בישראל?

איומי אבטחת מידע וסייבר הם בהחלט משהו רציני ומשמעותי בישראל, אולי אף ביתר שאת לעומת מדינות אחרות ובהחלט יש הרבה אירועי אבטחת מידע (שלרוב מסתיימים בעצירה התקיפה). אך בדיוק בגלל הסטטוס המיוחד של ישראל והאזור בו אנו חיים, אירוע אבטחת מידע לרוב ייעצר ויימנע. מצב הגנת הסייבר בישראל טוב מאוד, עם רמה גבוהה של מערכות, מודעות ופתרונות וכמו כן המון אנשי מקצוע מעולים הנחשבים חוד החנית העולמית בתחום, הודות לניסיון נצבר בצבא וגם למגזר ההייטק הגדול והמפותח שלנו.

מה המאפיינים של איומי אבטחת מידע וסייבר

מעבר למאפיין המרכזי שהוא שסיכוני אבטחת מידע וסייבר נוגעים לניסיונות ממוחשבים לפרוץ או להשיג גישה לנתונים ומידע של ארגונים, עסקים ואנשים – למטרות זדוניות, אין המון מאפיינים משותפים לכל האיומים והסיכונים. היקף וסוג האיומים התפתח וצמח משמעותית בשנים האחרונות, בין אם במצבים ביטחוניים/מדיניים, אישים או עסקיים כמו תקיפות כופר. אירועי אבטחת מידע נפוצים הם מתקפות פישינג, החדרת סוסים טרויאניים למערכות, מתקפות DDoS (מניעת שירות) וגניבת מידע פנימי ורגיש מארגונים

אנחנו משתמשים בשירותי ענן, למה לא לסמוך רק על הגנת הסייבר ואבטחת המידע שלהם?

אפילו אם ארגון משתמש רק או כמעט רק בשירותי ענן גדולים ומוכרים, כאלו המספקים הגנת סייבר מקיפה וחזקה (מערכות דוא"ל, אחסון אתר, ניהול אתר, CRM, מערכות פיננסיות וכו'), ברמה הנוכחית של איומי וסיכוני אבטחת מידע וסייבר, יש צורך ליישם גם שכבות אבטחה נוספות, מקומיות ומותאמות אישית כדי למנוע מתקפות סייבר ביתר יעילות ובהתאם לנסיבות גם תוך עמידה בדרישות רגולציה. רמת והיקף מערכות ומוצרי אבטחת המידע שהארגון יזדקק להם, הוא תלוי מקרה ותנאים – לכן מומלץ להיעזר בשירות ייעוץ אבטחת מידע והגנת סייבר.

יש לכם שאלות נוספות?

אנחנו כאן בשבילכם