סקר סיכונים לאיומי סייבר ואבטחת מידע

אם אתם רוצים להיות מוכנים ברמה הטובה ביותר שניתן לקראת איומי סייבר וסיכוני אבטחת המידע הרבים והמורכבים הנמצאים כיום במרחבים הדיגיטליים (ואתם בהחלט צריכים להתמגן ולהתכונן!), אז מרכיב משמעותי בתהליך של קבלת ייעוץ אבטחת מידע וסייבר ושיפור מערכות ההגנה שלכם הוא יישום סקר סיכונים איכותי ומקצועי.

אנו מבצעים עבור ארגונים ועסקים סקרי סיכוני סייבר, באופן מותאם אישית לצרכים ולמאפייני הארגון, ביסודיות, מקצועיות ודיסקרטיות חסרות פשרות ועל ידי צוות מעולה ומנוסה של מומחי הגנת סייבר.

 

התגוננות מפני איומים לצד עמידה בדרישות הרגולציה

תחום אבטחת המידע בארגונים ועסקים מתבטא מבחינה אופרטיבית ותפעולית בשני היבטים מרכזיים:

  1. איומי סייבר ממשיים ומשמעותיים – תקיפות סייבר, גניבת מידע וקניין רוחני, תקיפות כופר או הוצאת כספים מהחברה ושאר אירועי סייבר ואבטחת מידע, המבוצעים על ידי תוקפים זדוניים חיצוניים ועשויים לגרום לפגיעה מהותית ויקרה מאוד לארגון.
  2. רגולציה הולכת ומתרחבת – הרגולציה הממשלתית והבינלאומית הולכת ומתרחבת בכל הנוגע לדרישות אבטחת מידע, הגנה על פרטיות וציות של ארגונים ועסקים לתקנות אבטחת מידע. סקר סיכונים איכותי בוחן גם את ההיבטים האלו בפעילות הארגון שלכם.

מה זה סקר סיכוני סייבר?

סקר סיכוני סייבר הוא המרכיב ההגנתי בתוך מערך שלם ומקיף של בחינת המוכנות של ארגון לאיומי וסיכוני סייבר ואבטחת מידע, כאשר המרכיב ההתקפי והחשוב אף הוא כולל היבטים של בדיקות חדירות למערכות הארגון. כך שחשוב מאוד להבין את המהות והמשמעות המעשית של סקר סיכונים אבטחת מידע, עוד לפני ביצוע מהלכים ושינויים במערך הסייבר שלכם.

סקר סיכונים בארגון מספק ניתוח עומק מדוקדק לגבי איומי הסייבר ואבטחת המידע העומדים למול הארגון ובעיקר כולל בדיקה מקיפה של מערכות הגנת הסייבר והאבטחה הקיימות ומיושמות בארגון, יחד עם נהלים ותקנות  אבטחת מידע והתנהלות אבטחת מידע כוללת בכל רמות הארגון – לעיתים אפילו מהרמה הפיזית הבסיסית ביותר ועד לרמת המערכות הטכנולוגיות והממוחשבות המתקדמות והמאובטחות ביותר.

סקר סיכוני סייבר בודק בצורה מאוד יסודית ואשר יורדת לרזולוציות הקטנות ביותר אילו מערכות הגנת סייבר ואבטחת מידע קיימות בארגון, כיצד הן מוגדרות ומנוהלות, מה נהלי העבודה עם המערכות והמידע, מהי רמת המוכנות לנוכח איומים עכשוויים ועתידיים וכמו כן בדיקות לאיתור נקודות חולשה וכשל.

בניגוד לבדיקת חדירות הכוללת דימוי תקיפה ממשית על מערכות המחשוב והטכנולוגיה של הארגון, כדי לזהות ולאתר ליקויים וכשלים באבטחת מידע וסייבר, סקר סיכונים מגיע לנושא מהכיוון השני, ההגנתי ושל קידום מוכנות מראש. הכוונה היא שבסקר סיכוני סייבר בודקים מה יש לארגון מבחינת אבטחה, מה לא עובד, מוגדר או מנוהל נכון ומכאן לגזור המלצות לשיפור ושדרוג המערכות כך שתהיינה עמידות ומוכנות למתקפות וסיכונים.

סקר אבטחת מידע לא הנועד להחליף בדיקות חדירות, אלא אופטימאלית שני תהליכים אלו יתרחשו יחד, בזמן ובקצב הנכון ובהתאם לנסיבות הפרטניות של כל ארגון – כך משיגים מוכנות סייבר אופטימאלית.

 

כיצד מבצעים סקר סיכונים אבטחת מידע?

מטרת העל של סקר סיכונים בארגון היא כאמור ליצור מעין מפה של סיכוני הסייבר של הארגון ובאותו הקשר לבחון את מערכות ההגנה הקיימות, לאתר כשלים וחולשות ולהמליץ על שינויים, שיפורים ותיקונים לשיפור המוכנות ויכולת ההתגוננות מפני האיומים שנסקרו ואיומים אחרים, מורכבים וחדשים יותר. כיצד זה מבוצע? לפי מתודולוגיה סדורה ומוכחת וסדר פעולות הסבנה באופן אישי לצרכי ומאפייני הארגון שלכם.

את כל סקרי הסיכונים שלנו מבצע צוות המורכב מאנשי מקצוע עם ידע נרחב ומוכח בנושאי הגנת סייבר, ניהול רשתות, הגנה על תשתיות ויישומי ענן וניהול מוצרי הגנה. בנוסף לנהלי בדיקות מסודרים ומקצועיים, סקר סיכונים בארגון מנוהל ומיושם גם לפי תקן האיכות לאבטחת מידע ISO 27001/27799.

הצוות ההגנתי שלנו, המבצע בפועל סקרי סיכוני סייבר, בוחן, מזהה ומצביע על פערי אבטחת מידע וכשלים שונים במוצרים ובמערכות הנבדקים. לפי נתוני הסקר והבדיקות המרכיבות אותו, יינתנו המלצות ליישום כדי לשפר ולשכלל אתם מוכנות הגנת הסייבר. הצוות ממש נכנס לתוככי מערכות המחשב והתקשורת של הארגון, בוחן את ההטמעה המעשית והטכנולוגית של יישומי ומערכות הגנה ובהתאם לדרישה ולצורך גם בוחן התנהלות פיזית ומעשית של הארגון והעובדים לגבי אבטחת מידע כללית, לא רק בהקשר לסייבר ומוצרי IT.

מכאן שהמתודולוגיה של סקר סיכוני סייבר כוללת, בין היתר, ראיונות ושיחות עם אנשי מפתח בארגון, בחינת מסמכים ונהלים פנימיים לארגון הקשורים לאבטחת מידע, סקירה, בדיקה ומיפוי של מערכות הגנה וניהול מידע מרכזיות בארגון ובדיקות עומק – טכניות וממוחשבות ברובן, מרחוק ובאתר הארגון עצמו – לזיהוי סיכונים וחולשות פוטנציאליים.

 

מה בודקים בסקר סייבר?

במסגרת סקר סיכונים בארגון בודקים מכלול רחב ומקיף מאוד של דברים, מערכות ויישומים, דוגמאות מרכזיות הן למשל:

  • בדיקה וניתוח של תשתיות המחשוב והתקשורת של הארגון – תשתית אינטרנט נכנסת, רשתות LAN, ו-WAN, תקשורת WiFi ופתרונות אלחוטיים אחרים.
  • בדיקות הגנה ואבטחת מידע לשרתים, מחשבי עבודה, מכשירי מובייל, לפטופים – גם פיזית, גם מבחינת יישומים ומערכות וגם מבחינת נהלי העבודה והאבטחה של כל סוג מוצר.
  • בחינת נהלי אבטחת המידע, ההגנה על הפרטיות ומוכנות הסייבר – מול מסמכים כתובים ומול האנשים הרלוונטיים האחראים לכך בארגון.
  • בחינת מסדי נתונים, גישה לטכנולוגיות אחסון ותשתית בענן, שליחת והוצעת מידע רגיש וסודי וכדומה.
  • בדיקות עומק של מערכות ויישומי אבטחת מידע קיימים – קונפיגורציות, תכנון, ארכיטקטורה, הרשאות, כשלים, חולשות אבטחה, פרצות אבטחה מוכרות ובלתי מוכרות,
  • ניתוח המערכות והפתרונות לעמידה בדרישות רגולציה לגבי תקנות הגנה על פרטיות משתמשים/גולשים/לקוחות.

מה התוצר הסופי של סקר סיכונים אבטחת מידע

כמובן שביצוע של סקר סיכונים לבדו אינו מספיק ויש לקבל תוצר אופרטיבי ואינפורמטיבי לאחר כל תהליך הבדיקות והניתוח. התוצא העיקרי של סקר אבטחת מידע או סקר סיכוני סייבר הוא דו"ח מפורט ומעמיק, עם נתונים, תוצאות הבדיקות השונות וכמובן מסקנות, פירוט רמות הסיכון הקיימות והמלצות כיצד לפעול כדי לשפר את התוצאות וביצועי הגנת הסייבר ואבטחת המידע בארגון. מידע ממשי, איכותי וברור שאפשר ליישם ולשפר את המוכנות שלכם בתחום הסייבר!